|
Even voorstellen
Historiek
Doelstellingen
Inschrijven
|
15/02/2017
: Nieuwe chef !
Barbara Langone
(Brussel)
De Slow Food Chef’s Alliance werd gelanceerd op 4 juni
2016.
Een gans jaar lang werkten we, samen met de vele Chefs
en de Belgische Convivia van Slow Food, volop aan een
handvest dat de chefs in staat stelt om hun klanten te
verwennen met creaties die volledig beantwoorden aan de
filosofie van Slow: lekker, puur en eerlijk. De Chefs
schreven en ondertekenden een charter waarmee ze zich
ertoe verbinden om in hun keukens aan de slag te gaan
met voedingswaar dat lokaal, duurzaam en
seizoensgebonden is. Een charter dat bouwt op respect
voor de producent in de korte keten.
Deze smaakprofessionals varen onder de banier van Slow
Food, in navolging van bestaande “Chefs’ Alliances”
elders in Europa en de wereld. Ze schreven een
Manifest, gebaseerd op een
Internationaal Reglement én op hun
eigen specifieke wensen.
Onze chefs lieten zich niet zomaar voor de kar spannen
van een internationale trend, maar schakelden een
versnelling hoger: door er hun eigen, specifieke en
strengere criteria aan toe te voegen gingen ze – tot
onze voldoening – nog enkele stapjes verder! Daarmee
doen ze niet louter aan image building, maar uiten ze
vooral hun engagement voor deze ons zo dierbare zaak.
Met hun steun staat Slow Food opeens een stuk sterker.
U, chef, twijfel dus niet langer, kom uit uw keuken en
stap mee in dit avontuur : als hetgeen u hier leest een
snaar raakt, als het uw geloof in een eerlijke en
gezonde keuken kan schragen, als u zoekt naar de juiste
producten voor een duurzame keuken, of als u, gastronoom,
toevallig hier voorbij kwam, twijfel niet om met ons mee
te doen en om over deze actie te spreken met uw
favoriete restauranthouders.
We wensen u een goeie reis in de Slow Food Chefs’
Alliance, een reis die begint met een
stukje geschiedenis
en een overzicht van de
objectieven
die we met zijn allen onderschrijven.
U kan zich als chef
hier inschrijven en deelnemen aan de
Alliantie.
|
|