Een project van &        
   
  HOME CHEFS PRODUCTEN PRODUCENTEN REGLEMENT PERS DOWNLOADS CONTACT  
  • 05
  • 06
  • 07
responsive slider by cssSlider.com v2.1
  Nederlands >> Home  

..

 

Even voorstellen

Historiek

Doelstellingen

Inschrijven

15/02/2017 : Nieuwe chef ! Barbara Langone (Brussel)

De Slow Food Chef’s Alliance werd gelanceerd op 4 juni 2016.

Een gans jaar lang werkten we, samen met de vele Chefs en de Belgische Convivia van Slow Food, volop aan een handvest dat de chefs in staat stelt om hun klanten te verwennen met creaties die volledig beantwoorden aan de filosofie van Slow: lekker, puur en eerlijk. De Chefs schreven en ondertekenden een charter waarmee ze zich ertoe verbinden om in hun keukens aan de slag te gaan met voedingswaar dat lokaal, duurzaam en seizoensgebonden is. Een charter dat bouwt op respect voor de producent in de korte keten.

Deze smaakprofessionals varen onder de banier van Slow Food, in navolging van bestaande “Chefs’ Alliances” elders in Europa en de wereld. Ze schreven een Manifest, gebaseerd op een Internationaal Reglement én op hun eigen specifieke wensen.

Onze chefs lieten zich niet zomaar voor de kar spannen van een internationale trend, maar schakelden een versnelling hoger: door er hun eigen, specifieke en strengere criteria aan toe te voegen gingen ze – tot onze voldoening – nog enkele stapjes verder! Daarmee doen ze niet louter aan image building, maar uiten ze vooral hun engagement voor deze ons zo dierbare zaak. Met hun steun staat Slow Food opeens een stuk sterker.

U, chef, twijfel dus niet langer, kom uit uw keuken en stap mee in dit avontuur : als hetgeen u hier leest een snaar raakt, als het uw geloof in een eerlijke en gezonde keuken kan schragen, als u zoekt naar de juiste producten voor een duurzame keuken, of als u, gastronoom, toevallig hier voorbij kwam, twijfel niet om met ons mee te doen en om over deze actie te spreken met uw favoriete restauranthouders.

We wensen u een goeie reis in de Slow Food Chefs’ Alliance, een reis die begint met een stukje geschiedenis en een overzicht van de objectieven die we met zijn allen onderschrijven.

U kan zich als chef hier inschrijven en deelnemen aan de Alliantie.

 
 
 
 
Met de steun van :  

 

Met collaboratie van :      Wij worden lid van de strategie :